Gusül abdesti alınamayan durumlarda ne yapılır?

Gusül abdesti alınamayan durumlarda ne yapılır? Gusül abdesti alınamayan durumlarda ne yapılır?, Gusül abdesti almaya imkan yoksa ne yapmalıyım?, Banyo gusül yerine geçer mi?, 1 gün gusül alınmazsa ne olur?, Gusül yerine teyemmüm nasıl alınır?, Su var ama gusül alamıyorum ne yapmalıyım?

Gusül abdesti alınamayan durumlarda ne yapılır?

Gusül abdesti almaya imkan yoksa ne yapmalıyım?, Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkânı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır. Teyemmümün su bulunmadığında yapılabileceği âyet-i kerîmelerde açıkça belirtilmiştir (en-Nisâ, 4/43; el-Mâide, 5/6).

Gusül abdesti almaya imkan yoksa ne yapmalıyım?

Gusül abdesti almaya imkan yoksa ne yapmalıyım?, Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkânı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır. Teyemmümün su bulunmadığında yapılabileceği âyet-i kerîmelerde açıkça belirtilmiştir (en-Nisâ, 4/43; el-Mâide, 5/6).

Banyo gusül yerine geçer mi?

Banyo gusül yerine geçer mi?, Yıkanmak için su bulamayan veya soğukta gusül abdesti aldığı takdirde hastalanacağı kanaatinde olan ya da gusül abdesti alabileceği uygun bir yer bulamayan cünüp kimse, teyemmüm ederek namazını kılar. Çünkü bu noktada zaruret oluşmuştur (Merğinânî, el-Hidâye, 1/27; Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/20).

1 gün gusül alınmazsa ne olur?

1 gün gusül alınmazsa ne olur?, Şayet yapılan banyo, temizlik ve serinlemek amacıyla yapılırsa bu gusül abdest yerine geçmez.

Gusül yerine teyemmüm nasıl alınır?

Gusül yerine teyemmüm nasıl alınır?, Peygamber (s.a.s.), cünüp olmakla müminin necis (maddeten pis) olmayacağını ifade etmiştir (Buhârî, Gusül, 23 [283]; Müslim, Hayız, 116 [372]). Fakat cünüp birinin namazını kaçıracak şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram, elini ağzını yıkamadan yiyip içmesi ise mekruh görülmüştür.

Su var ama gusül alamıyorum ne yapmalıyım?

Su var ama gusül alamıyorum ne yapmalıyım?, Teyemmüm, su bulunmadığında ya da var olan suyu kullanma imkânı olmadığında abdestsizlik veya cünüplük gibi hükmî kirliliği gidermek amacıyla temiz toprak ya da toprak cinsinden bir şeye sürülen ellerle yüz ve iki kolun mesh edilmesi şeklinde yapılan hükmî temizlik demektir.

Evin duvarından teyemmüm alınır mı?

Evin duvarından teyemmüm alınır mı?, Teyemmüm, bazı durumlarda abdest ve gusül yerine geçen istisnâî bir uygulama olup, ancak belli bir mazeretin bulunması hâlinde yapılabilir. Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkânı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır.

Niyet edip duş almak gusül sayılır mı?

Niyet edip duş almak gusül sayılır mı?, Eğer duvar, ister taş olsun, isterse kerpiç olsun, topraktan yapılmış ise, üzerine el sürerek teyemmüm almak câiz olur. Yok eğer duvarın üzeri ahşap kaplama veya boya ile boyanmış ise, eğer üzerinde toz varsa, onunla teyemmüm alınmasında bir sakınca yoktur ve sanki toprağa el sürerek teyemmüm alan kimse hükmünde olur.

Gusül abdesti yerine normal abdest alsak olur mu?

Gusül abdesti yerine normal abdest alsak olur mu?, Besmele ve niyet unutulduğunda gusül veya abdest sahih olur mu? Abdeste ve gusle başlarken niyet etmek ve besmele çekmek sünnettir (Merğinânî, el-Hidâye, 1/15-17). Bu bakımdan niyet etmeden ve besmele çekmeden alınan abdest ve gusül geçerlidir.

Cünüplük abdesti nasıl alınır?

Cünüplük abdesti nasıl alınır?, Gusül, abdesti de içerdiğinden abdesti bozacak bir durum meydana gelmedikçe daha sonra ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira Hz. Âişe, Resûl Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivâyet etmiştir (Ebû Dâvûd, 96 [250]; Tirmizî, Tahâret, 79 [107]).

Cünüp uyumak günah mı?

Cünüp uyumak günah mı?, Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.

Boşaldıktan 1 gün sonra gusül alınır mı?

Boşaldıktan 1 gün sonra gusül alınır mı?, Cenabet bir kimsenin şunları yapması ise mekruhtur: Yemek ve içmek (gargara ve burna su çekme hariç) Abdestsiz uyumak.

Sevişmek gusül gerektirir mi?

Sevişmek gusül gerektirir mi?, Resûlullah, 'Evet! Islaklığı fark ederse.' cevabını verdi” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 93 [237]; Nesâî, Tahâret, 131 [196]; bkz. Müslim, Hayız, 32-33 [313-314]). Dolayısıyla kadınların da erkekler gibi ihtilam olmalarından sonra çamaşırlarında ıslaklık görmeleri hâlinde gusletmeleri gerekir.