Gusül almadan önce kıl kesilir mi? Gusül almadan önce kıl kesilir mi?, Kıllar gusülden önce mi sonra mı?, Kıl kesmek gusül bozar mı?, Etek traşı gusül abdestinden önce mi yapılır sonra mı?, Adetliyken neden kıl alınmaz?, Boy abdesti almadan tüy alınır mı?
Gusül almadan önce kıl kesilir mi?
Kıllar gusülden önce mi sonra mı?, Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Kıllar gusülden önce mi sonra mı?
Kıllar gusülden önce mi sonra mı?,
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur. Kıl kesmek gusül bozar mı?
Kıl kesmek gusül bozar mı?,
378- Guslederken, bedenin bir parçası sayılan kısa kıllar yıkanmalıdır; uzun kılların yıkanması vacip değildir. Onlara değmeden suyu bedene ulaştırırsa guslü sahihtir. Etek traşı gusül abdestinden önce mi yapılır sonra mı?
Etek traşı gusül abdestinden önce mi yapılır sonra mı?,
Gusül abdestini farz kılan şeyler arasında kıl koparmak veya tıraş olmak ya da ağda yapmak yoktur. Adetliyken neden kıl alınmaz?
Adetliyken neden kıl alınmaz?,
Gusül abdesti, tüm vücudun yıkanması gereken bir ibadettir. Etek traşı ise, vücudun belirli bir bölgesinin tıraş edilmesidir. Bu iki ibadetin sırası, İslami fıkıhta tartışılan bir konudur. Bazı İslam alimlerine göre, etek traşı gusül abdestinden önce yapılmalıdır. Boy abdesti almadan tüy alınır mı?
Boy abdesti almadan tüy alınır mı?,
Adet döneminde kıl ve tüy almanın zararı var mıdır detayları ile derledik. Adet döneminde kıl ve tüy alınması genel olarak tercih edilmemektedir. Özellikle vücudun hassas olması ve acıyı daha yoğun bir şekilde hissetmesine bağlı olarak adet döneminde kıl ve tüy alınmaması tavsiye edilmektedir. Kıllar uzunsa gusül kabul olur mu?
Kıllar uzunsa gusül kabul olur mu?,
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur. Tüy alınınca gusül gerekir mi?
Tüy alınınca gusül gerekir mi?,
Ancak, kılların tamamını temizlemek yerine, sadece buğday tanesi kadar olan kısmını temizlemek yeterlidir. Bu nedenle, avret yerindeki kılların arpa boyunu geçmemesi ve namaza engel olacak kadar uzun olmaması gerekir. Gusül alırken kılların arpa boyunu geçmesi abdesti geçersiz kılar. Gusül bozan şeyler nelerdir?
Gusül bozan şeyler nelerdir?,
Aynı şekilde zaruret gereği bedenindeki tüyleri de tıraş edebilir. Abdest, gusül, teyemmüm alırken, bedeni necasetten veya suyu engelleyen engellerden temizlerken ihramlının vücudundan kıl koparsa sakıncası yoktur. 260- Eğer ihramlı kişi mazeretsiz sacını tıraş ederse bir koyun keffaret vermelidir. Avret yerindeki kıllar gusle engel mi?
Avret yerindeki kıllar gusle engel mi?,
Aleykümselam.O kılların uzunluğu gusle ve namaza mani değildir. Gusül abdesti almadan önce ne yapılmalı?
Gusül abdesti almadan önce ne yapılmalı?,
Abdeste ve gusle başlarken niyet etmek ve besmele çekmek sünnettir (Merğinânî, el-Hidâye, 1/15-17). Bu bakımdan niyet etmeden ve besmele çekmeden alınan abdest ve gusül geçerlidir. Ancak abdest ve gusülden önce besmele ve niyetin unutulması sünnet sevabından mahrum olunmasına neden olur. Karı koca birlikte gusül abdesti alabilir mi?
Karı koca birlikte gusül abdesti alabilir mi?,
Kadın ve erkeğin beraber gusletmelerinin bir manisi yoktur. Bu onlara zevk veriyor veya daha rahat guslediyorlar gibi neden ne olursa olsun, guslün şartları yerini bulduktan sonra sakınca yoktur. Adetliyken cünüp olunursa gusül gerekir mi?
Adetliyken cünüp olunursa gusül gerekir mi?,
Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddad, el-Cevhera, 1/31-32; İbn Nüceym, el-Bahr, 1/63). Ancak bu durumdaki kadınların gusül abdesti alması uygun olur.