Hamile olduğumu öğrendim ne yapmalıyım? Hamile olduğumu öğrendim ne yapmalıyım?, Hamile olduğumu öğrendikten sonra ne zaman doktora gitmeliyim?, Hamilelik testi pozitif çıktı ne yapmalıyım?, Gebe olduğumu öğrendikten sonra ne yapmalıyım?, İlk gebelik muayenesinde ne yapılır?, Gebeliği sağlık ocağına bildirmek zorunlu mu?
Hamile olduğumu öğrendim ne yapmalıyım?
Hamile olduğumu öğrendikten sonra ne zaman doktora gitmeliyim?, Gebelik takibinde ilk doktor ziyareti kişinin hamile olduğunu öğrendiği ilk andan itibaren başlamalıdır. İlk zamanlar hamileliğin düzenine alışması açısından kadın sık doktor ziyaretleri yapabilir. Ancak daha sonra bu muayeneler daha seyrek bir şekilde planlanabilir.
Hamile olduğumu öğrendikten sonra ne zaman doktora gitmeliyim?
Hamile olduğumu öğrendikten sonra ne zaman doktora gitmeliyim?,
Gebelik takibinde ilk doktor ziyareti kişinin hamile olduğunu öğrendiği ilk andan itibaren başlamalıdır. İlk zamanlar hamileliğin düzenine alışması açısından kadın sık doktor ziyaretleri yapabilir. Ancak daha sonra bu muayeneler daha seyrek bir şekilde planlanabilir. Hamilelik testi pozitif çıktı ne yapmalıyım?
Hamilelik testi pozitif çıktı ne yapmalıyım?,
İlk obstetrik takibin 10.gebelik haftasından önce olması önerilmektedir. Bu vizit, uygun bir öykü alma, özgeçmiş ve soygeçmiş bilgileri, fizik muayene ve bazı laboratuar testlerini içerir. Gebe olduğumu öğrendikten sonra ne yapmalıyım?
Gebe olduğumu öğrendikten sonra ne yapmalıyım?,
Test pozitif çıktı ise bir an önce doktor randevunuzu almalısınız. Doktorunuzun sizi gebeliğin en erken döneminde görmüş olması, sağlıklı bir gebelik mi, dış gebelik mi, rahim içi bir gebelik mi ayırt etmesine olanak sağlar. İlk gebelik muayenesinde ne yapılır?
İlk gebelik muayenesinde ne yapılır?,
Dengeli ve sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, düzenli uyku bunların başlıcalarıdır. Gebeliğe özel multivitamin ya da folik asidinizi de alıyor olmalısınız. Gebelik doğal bir dönem olduğu için kendinizi eve kapatmanız gerekmez. Ama her konuda artık bebeğinizi de düşünmeli, iki kişi olduğunuzu unutmamalısınız. Gebeliği sağlık ocağına bildirmek zorunlu mu?
Gebeliği sağlık ocağına bildirmek zorunlu mu?,
İlk muayenede doktor, adet tarihini ve düzensizlikleri, daha önceki gebelikleri, doğumları ve kürtaj geçmişini, ailede genetik hastalıkların olup olmadığını sorgular. Ayrıca pelvik muayene yapılır, ultrason eşliğinde gebelik kesinleştirilir ve tahmini doğum tarihi belirlenir. Hamilelikte ilk 3 ay neler yasaktır?
Hamilelikte ilk 3 ay neler yasaktır?,
Gebeliğinden emin olan anne adaylarının ilk yapması gereken Aile Sağlığı Merkezine giderek bağlı olduğu aile hekimine veya aile sağlığı elemanına bildirimde bulunmaktır. Hamilelikte ilk kontrole ne zaman gidilmeli?
Hamilelikte ilk kontrole ne zaman gidilmeli?,
Hamileliğin ilk üç ayında alkol ve sigara tüketiminden kesinlikle kaçınılması gerekir. Ayrıca yüksek miktarda kafein tüketimi de hamilelik süresinde önerilmez. Aşırı kafein alımı düşük riskini artırır ve bebeğin gelişimini etkiler. Hamilelik süresince günlük kafein alımını sınırlamak önemlidir. Regl 6 gün var test yapsam çıkar mı?
Regl 6 gün var test yapsam çıkar mı?,
Test pozitif sonuç verdiğinde hemen bir sağlık kuruluşu ile iletişime geçmek ve gebelik takibine başlamak önemlidir. İlk ziyaret genellikle gebeliğin 6-8 haftası arasında yapılır ve bu ziyarette doktor, anne adayının sağlık geçmişini alır, fiziksel muayene yapar ve ilk testleri düzenler. 4 haftalık gebelikte beta hCG kaç olmalı?
4 haftalık gebelikte beta hCG kaç olmalı?,
Gebelik testi, adet gecikmesinin ilk gününden itibaren yapılabilmektedir. Ancak en doğru sonuçlar için, son adet döneminin başlangıcından itibaren en az bir hafta beklemek önerilmektedir. Gebelik izleminde ne yapılır?
Gebelik izleminde ne yapılır?,
Kanda B hCG hormonu son adet tarihine göre 3. haftalık gebelikte pozitifleşmeye başlar. 4 haftalık gebelikte B hCG değeri belirgin şekilde artar. Gebeliğin 3. haftasında 5-50 mlU/mL, 4. haftasında 5-426 ml/MI aralığında 5. haftasında ise 18-7.340 mlU/Ml aralığında gözlenir. İlk ultrasona ne zaman gidilir?
İlk ultrasona ne zaman gidilir?,
İlk izlem döneminde;gebelik durumu değerlendirmesi, doğum planı ve acil durum planı yapılmalı ve her izlemde gözden geçirilip yeniden değerlendirilmelidir. Ayrıca, Kişisel bilgilerin alınması. Soygeçmiş bilgilerinin alınması. Düşükte acile gidilir mi?
Düşükte acile gidilir mi?,
11-13. hafta testi bebeğe yapılan ilk ayrıntılı ultrasonografi işlemidir. Bu yol ile bebeğiniz hakkında hem genetik hem de görülür sakatlık ihtimalinin ilk araştırması gerçekleştirilmiş olur. Perinatoloji ve Yüksek Riskli Gebeliklerde 11-13. Hafta ultrasonografi işlemi uygulanmaktadır.