Kadın dogum doktoru ne yapar? Kadın dogum doktoru ne yapar?, Kadın doğum doktoru nelere bakar?, Kadın doğum doktoru ne yapar?, Kadın doğum doktoru nasıl muayene eder?, Kadın doğum uzmanı vajinaya bakar mı?, Kadın doğum doktoru hangi testleri ister?
Kadın dogum doktoru ne yapar?
Kadın doğum doktoru nelere bakar?, Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü yani Jinekoloji, gebelik dışında pediatrik-ergen jinekolojisi, üreme sağlığı, riskli gebelikler, jinekolojik kanserler, ürojinekoloji, cinsel fonksiyon bozuklukları, menopoz, genital estetik gibi alanlarda da aktif çalışmaktadır.
Kadın doğum doktoru nelere bakar?
Kadın doğum doktoru nelere bakar?,
Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü yani Jinekoloji, gebelik dışında pediatrik-ergen jinekolojisi, üreme sağlığı, riskli gebelikler, jinekolojik kanserler, ürojinekoloji, cinsel fonksiyon bozuklukları, menopoz, genital estetik gibi alanlarda da aktif çalışmaktadır. Kadın doğum doktoru ne yapar?
Kadın doğum doktoru ne yapar?,
Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, adet dönemi hastalıkları, cinsel fonksiyon bozuklukları, kısırlık, vajinal problemler, plasenta rahatsızlıkları, doğum problemleri, gebelik takibi, düşük, rahim hastalıkları, yumurtalık problemleri, doğum kontrol yöntemleri, dış genital organlar, kist ve miyom operasyonları, normal ... Kadın doğum doktoru nasıl muayene eder?
Kadın doğum doktoru nasıl muayene eder?,
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, jinekoloji, doğum ve gebelik konusunda uzmanlaşmış; gebelik sürecini izlemek ve yönetmekle beraber kadın hastalıklarının tedavisinden sorumlu uzman doktordur. Kadın doğum uzmanı vajinaya bakar mı?
Kadın doğum uzmanı vajinaya bakar mı?,
Pelvik muayene: Jinekolog parmaklarını kullanarak rahim, yumurtalıklar ve pelvik organlarınızı muayene eder. Bu muayene sırasında rahim, yumurtalıklar ve pelvik yapıların büyüklüğünü, şeklini ve kıvamını değerlendirebilir. Ayrıca herhangi bir ağrı veya hassasiyeti kontrol etmek için hafifçe bastırabilir. Kadın doğum doktoru hangi testleri ister?
Kadın doğum doktoru hangi testleri ister?,
Yani bakirelerde jinekolojik muayene alttan- vajinadan yapılmaz. Karından ultrasonografisi ile vajinanın ve rahimin jinekolojik muayenesi yapılması mümkündür. Anatomik olarak rahmin önünde karına daha yakın bölgede mesane yani idrar torbası bulunur. Kadın doğum doktoruna kıllı gidilir mi?
Kadın doğum doktoruna kıllı gidilir mi?,
Özetlemek gerekirse: Jinekolojik muayene, vajinal ultrasonografi ve smear testleri 40 yaşın altındakilerde olduğu gibi yılda bir kez önerilir. Şüpheli durumlardaki izlemler jinekoloğunuzun önerisi ile sıklaştırılabilinir. Kadın doğum doktoruna ne sorulur?
Kadın doğum doktoruna ne sorulur?,
Ayrıca çoğu zaman oluşabilecek iltihaplarda doktorun teşhisinde yanılmasına neden olacaktır. Bu yüzden jinekolojik muayenenin hemen öncesinde tüy alma işlemleri yani ağda, tıraşlama, lazer epilasyon gibi işlemler yapılmamalıdır. Jinekolog ilişkiye girdiğimi anlar mı?
Jinekolog ilişkiye girdiğimi anlar mı?,
Hastanın yaşı, mesleği, medeni durumu, ilişki durumu, geçirdiği hamilelikler, düşükler, doğumlar, ameliyatlar, kürtaj vb. işlemler kadın hastalıkları dışında herhangi bir hastalık varlığı, adet düzeni, adet süresi ve miktarı detaylıca sorulur. Kadın doğum memeye bakar mı?
Kadın doğum memeye bakar mı?,
Jinekolog, bir kişinin ne zaman son ilişkiye girdiğini doğrudan anlayamaz. Kadın doğum ilk muayenede ne yapılır?
Kadın doğum ilk muayenede ne yapılır?,
Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığı eğitiminde meme hastalıkları yer almaz. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanları meme kanseri, memedeki iyi huylu kitlelerin takibi, memenin iltihabi hastalıkları ve memenin rekonstrüksiyon gerektiren durumları hakkında ne bilgi, ne de deneyim sahibidir. Vajinal ultrason aleti kaç cm?
Vajinal ultrason aleti kaç cm?,
İlk jinekolojik muayene, genç kadınlar arasında belirsizlik ve endişe yaratabilir. Ancak bu süreç genellikle beklenilenin aksine ağrısız ve hızlı bir şekilde gerçekleşir. Muayene sırasında dış genital organlar detaylı bir şekilde incelenir. Daha sonra iç muayene için spekulum adı verilen bir alet kullanılabilir. Kadın doğum muayenesi acıtır mı?
Kadın doğum muayenesi acıtır mı?,
Düşük ya da kanamanın nedenini ortaya çıkarmak için yapılır. Gebelik, vajinanın girişinden 14-15 cm uzaktadır. Ultrason probu ise 8-9 cm içeri kadar, rahim ağzına kadar ilerleyebilir.