Hirsutizme kim bakar? Hirsutizme kim bakar?, Hirsutizm için hangi doktora gidilmeli?, Hirsutizm nasıl tedavi edilir?, Hirsutizm için hangi testler yapılır?, Hirsutizm tedavisi kaç ay sürer?, Memede kıl çıkması normal mi?
Hirsutizm için hangi doktora gidilmeli?
Hirsutizm için hangi doktora gidilmeli?,
Erkeklik hormonları düzeylerine bakılır ve bazı durumlarda doktorunuz karın ve yumurtalık ultrasonu isteyebilir. Tedavide eğer hirsütizme yol açan bir hormon bozukluğu var ise bunun tedavisi Endokrinoloji doktoru tarafından düzenlenir. Hirsutizm nasıl tedavi edilir?
Hirsutizm nasıl tedavi edilir?,
Hirsutizm tedavisi nasıl uygulanır? Kandan bakılan androjen düzeyleri, yumurtalık ultrasonu gerekli durumlarda kesitsel görüntüleme yöntemleri (Tomografi, Emar-MR gibi) ile tanıya ulaşılır. Tedavide epilasyon, traş, ağda, lazer, elektroliz gibi kişisel bakım yöntemleri yanı sıra ilaçlar kullanılır. Hirsutizm için hangi testler yapılır?
Hirsutizm için hangi testler yapılır?,
Aşırı tüylenme tanısı fizik muayene bulgusuna göre konulur. Kılın kalınlığı, rengi ve kıllanma bölgesine göre hekimin puanladığı Ferriman –Gallwey skorlama sistemi halen tanıda kullanılan yaklaşımdır. Erkeksi kıllanma bölgelerinde kılın kalınlığına göre muayene eden hekim tarafından skorlama yapılır. Hirsutizm tedavisi kaç ay sürer?
Hirsutizm tedavisi kaç ay sürer?,
Hirsutizm Tedavisi:
Gebelik istemeyen hastalarda , LH üzerinde gestagenlerin potansiyel inhibitör etkisinden yararlanarak ovardeki steroid sentezinin baskılanır. Tedaviye yanıt yavaş olur.Tedavi en az 6 ay sürdürülmelidir. Memede kıl çıkması normal mi?
Memede kıl çıkması normal mi?,
Erkeklerde olduğu gibi kadınların da meme bölgesinde ve meme ucunda farklı seviyelerde tüylenme görülebilir. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ailesindeki diğer kadınlarda da fazla tüylenme sorunu görülen kadınlarda genetik yatkınlık sonucu meme ucunda tüylenme görülebilir. Kadın hormonlarına hangi bölüm bakar?
Kadın hormonlarına hangi bölüm bakar?,
Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları birimi adet düzensizlikleri, menopoz, cinsel güçsüzlük, polikistik over sendromu gibi sorunları çözüme kavuşturmaktadır. Hormonal tüylenme nasıl geçer?
Hormonal tüylenme nasıl geçer?,
Hormonal bozukluklara bağlı kıllanma tedavisinde doğum kontrol hapları, androjen hormonu düzeyini düşürücü ilaçlar, insülin direncini düzeltici tedaviler kullanılıyor. Hormon tedavisi gören kişiler epilasyon yaptırabilir ancak tedavi bittikten sonra 6 ay beklemelerini öneriyoruz. Kadınlarda çene altı kıllanma neden olur?
Kadınlarda çene altı kıllanma neden olur?,
Çenede tüylenme neden olur? Hormonal denge çene kıllanması noktasında büyük bir önem taşımaktadır. Östrojen hormonunun azalması durumu karşısında çenede tüy oluşumu gözlenebilmektedir. Bu durum karşısında tüylenmeye karşı önlemler almakla beraber uzmanlar ile görüşmek de oldukça fayda sağlayacaktır. Göbekte kıl olması normal mi?
Göbekte kıl olması normal mi?,
Göbek kılları da dahil olmak üzere vücut kılları tamamen normaldir. Kilo verince kıllar azalır mı?
Kilo verince kıllar azalır mı?,
Göbek kılları da dahil olmak üzere vücut kılları tamamen normaldir. Kadınlarda androjen hormonu nasıl azaltılır?
Kadınlarda androjen hormonu nasıl azaltılır?,
Göbek kılları da dahil olmak üzere vücut kılları tamamen normaldir. Hirsutizm lazerle geçer mi?
Hirsutizm lazerle geçer mi?,
Kilo vermek, insülin direncini azaltmakta ve azalan direnç neticesinde kandaki insülin seviyeleri azalmaktadır. Bu da androjen seviyelerini düşürerek tüylenmeyi azaltabilmektedir.